tirsdag 4. mars 2008

Hvordan til en hvis grad kartlegge den skjulte motstanden mot innovasjonen vår

Henviser til Problemstillingen min hvor jeg redegjør for planlagt innovasjon på RUSK.

Siste studiesamling tok for seg bla skjult motstand.

Vi har oppdaget at noen er motstandere til dette vi planlegger, uten at de sier noe til oss. Det er forsåvidt en kjent sak at de som burde høre først, hører sist når det er misnøye det gjelder.

Derfor har Brita og jeg lagt ut en undersøkelse (03.03.08) blant kollegaene hvor de på ITL besvarer en anonym undersøkelse. Dette for å til en hvis grad få oversikt over hvordan kollegaene forholder seg til tanken og ideene.

I tillegg til undersøkelsen har Brita utarbeidet en planløsning over Personalrommet som viser hvordan det blir seende ut etter innovasjonen, og som viser hvilke endringer som blir foretatt.

Samtidig som undersøkelsen ble lagt ut, hengte vi opp en slik tegning på hvert lærerarbeidsrom samt et på personalrommet. Denne informasjonen tror jeg mange trengte og burde lette bekymringen til de som trodde personalrommet ville utsettes for total endring (ødeleggelse).

2 kommentarer:

Franciska sa...

En sikker metode for å unngå misnøye i personalgruppa er at alle får nok informasjon og like mye informasjon. Det var veldig lurt av dere å henge opp lapper om hvordan dere hadde tenkt det. Legger dere ut planløsningen på ITL også? Da har folk mulighet til å sitte litt i fred og betrakte arbeidet :-)
Hva skal dere bruke undersøkelsen til? Kommer dere til å la vær å lage endringer hvis folk er negative? Hva er neste trekk da?
Spennende arbeid!!

Linken til undersøkelsen virker ikke...

Thor-Arne Johansen sa...

Synes dere gjør en grundig og svært godt gjennomtenkt jobb.

Informasjon på dette stadiet er svært viktig, ser dere har hengt opp planløsningen på alle arbeidsværelsene og har lagt ut en kartlegging på itl, er svært spent på resultatet av dette.